Jubel en Jolijt

2017 was een geweldig jaar. Huizen gaan als zoete broodjes weg en de rente is lager dan ooit, 20 jaar hypotheek voor 2,5% is geen uitzondering. Het nieuwe kabinet beloofd ook nog eens een belastingverlaging op de inkomensDefensie, Zorg en Onderwijs krijgen er miljoenen bij. De economie van Nederland groeit harder dan die van de EU. Ook de Nederlandse Natuur wordt gevarieerder, Bevers, Vossen en zelfs de Wolf en Das worden gespot (of doodgereden). #METOO gaat oplossen dat mensen niet meer misbruikt worden door mensen op sleutelposities en ook de Katholieke pedo’s gingen weer met de billen bloot. We worden ook steeds groener. De Windmolens schieten als (moordende en subsidie verslindende) paddenstoelen uit de grond en we eten steeds minder kilo’s (CO2)vlees per gemiddelde burger.

De extra centjes in het loonzakje zijn vooral gunstig voor de werkgever, jij wordt immers goedkoper? Je boodschappen worden duurder 6% BTW tarief wordt 9%. Vooral de kleine inkomens worden het hardst gepakt hierdoor. Ook je Energierekening wordt in 2018 45€ gem . duurder en loopt op in 2021 tot wel 175€ duurder per jaar.

De Zorg wordt ook elk jaar duurder, in 2018 al tot 30€ per maand en dat zal ook op gaan lopen met de jaren evenals verhogingen van eigen risico en steeds meer uitzonderingen die buiten het basis pakket gaan vallen. Tja als je je ziel verkoopt aan de Verzekeringsbranche, elk jaar maken zij 1 miljard winst op onze gezondheidszorg bemiddeling, dus 1 miljard winst op de boekhouding van de zorg er staat dus niets tegenover en de zorg wordt 1 miljard duurder om de banken en verzekeringen te spekken, oftewel de directies en aandeelhouders.

Bedrijven gaan 1,4 Miljard minder belasting betalen over dividend. Voor Milieuvervuiling betaal je ook belasting, bedrijven zijn goed voor 80% vervuiling en de burger voor 20%. Maar de burger betaald 66% (16,4 Mj) van de 24,6 Miljard milieu belastingen en de bedrijven die in feite 80% (= 19,4Mj) veroorzaken betalen maar 8,2 Miljard. De burger zou (volgens CBS) maar 20% moeten betalen van de 24,6 Mj milieubelastingen = 4,86 (i.p.v. 16,4) De burger betaald dus 11,5 Mj teveel = 679€ per burger per jaar. Dat betekend dus dat een gem. standaard gezin met 2 kinderen en 2 ouders en een auto enz. al ruim 2700€ per jaar TE VEEL! ophoesten voor milieuvervuiling. Daar kan je een leuke vakantie voor nemen of je huis isoleren. De Miljarden in het nadeel van de burger vliegen om je oren. Nu vind de politiek het belangrijk banen te behouden, goede zaak, maar dat behoud kost ons als burger dus al 1,4 Miljard (dividend) en we mogen ook de milieuvervuiling betalen voor die bedrijven = 11,5 Miljard. Voor die 12,9 Miljard kan je aardig wat baanverlies opvangen zou ik zeggen en we krijgen ook nog eens schonere lucht. Bovendien hebben de meest vervuilende bedrijven veel moeite goed technisch personeel te krijgen voor hun vuile werk, die komen dan maar uit oost EU? Dus hoe groot is die werkeloosheid en wat kost het ons echt die te mijden. (Als dat al het geval is want de geografische ligging van ons land juist vaak de belangrijkste reden van vestiging wat dan weer vaak opweegt tegen de hoge belastingen die bij ons al decennia hoog zijn, los van de belasting profiteurs maar die staan ook niet voor zoveel banen)

Dus wat scoort de overheid nu eigenlijk echt met die belasting verlichting voor de werkgevers? En nu gaat Trump ook deze belastingen verlagen dus is het allemaal mogelijk nog voor niets geweest ook. De meeste Economen raden overigens deze verlaging ernstig af. Het geld dat nu in de Zorg wordt gestopt is bij lange na niet toereikend genoeg om alle schade door de bezuinigingen van afgelopen jaren te repareren. De Zorg alleen al is goed voor een omzet van 100 Miljard. De banken, verzekeraars, farmaceuten en beleggers zitten op een goudmijn in het Nederland met het beste en meest dure zorgstelsel van de wereld. De kosten gaan richting de 31% van het BPN! Farmaceuten maken ook gretig misbruik van hun patenten op een uniek medicijn. Afgelopen jaar was er nog een incident dat in 1 gezin het ene kind wel een peperduur medicijn kreeg voor Taaislijmziekte en het ander niet. 170.000€ moest dat medicijn kosten per jaar, zogenaamd om de ontwikkelingskosten er uit te halen. De overheid greep in, een minister vond dat dit medicijn goedkoper moest worden en eiste dat het 62% goedkoper kon. En als tegenprestatie regelde hij dat het medicijn nu wel opgenomen werd in het basispakket. Pure misleiding natuurlijk die 62% want het medicijn is nog steeds onevenredig duur per jaar met 64.600€ per patiënt. De Zorgleveranciers lachten zich gek natuurlijk want via het basispakket zal de omzet van het medicijn waarschijnlijk wel vertienvoudigen en hebben ze veel meer winst op dat medicijn dan toen het buiten het pakket viel. Minister en de kapitalisten van de Zorgsector nemen gewoon iedereen openlijk in de maling en niemand doorziet dat?

De overheid creëert extra inkomsten door een BTW verhoging. Maar misschien is dat niet eens nodig want door BTW fraude loopt men zo maar 5 miljard per jaar mis. Tja een kapotbezuinigde en jaren verkeerd bestuurde belastingdienst kan de huidige stand van zaken niet eens aan, laat staan al deze geplande wijzigingen. De heffingen zullen vast wel lukken maar de inkomstenbelastingen omlaag voorlopig niet? De stijgende werkgelegenheid is mooi maar wie plukt er de vruchten van. Personeel mag nu uit heel de EU komen en het ontslagrecht is juist versoepeldbedrijven dwingen hun personeel bijna om ZZPer te wordenZZPers verzekeren zich niet goed tegen ziekte en uitval en lijken daarom goedkoper. Zij moeten later dus terugvallen op de sociale voorzieningen van ons allemaal. De lonen stijgen niet mee met de inflatie.  Oh ja, je zou het bijna vergeten, maar we kunnen het ook vergeten, Griekenland gaat de geleende 45 Miljard noodhulp (2.700€ per Nederlander) definitief niet terug betalen. Tja wie had wat anders verwacht nu wel een keer zekerheid voor de verandering. Maar ook weer een Rutte belofte die gebroken is. Maar als je weet dat de VVD niet echt bestaat uit betrouwbare rechtschapen lieden is dat niet zo verwonderlijk. PVV kan er ook wat van en laten dit nu de grootste partijen van Nederland zijn, dus een beetje rot zijn is niet zo’n probleem in de huidige samenleving. Veel mensen die bovenmodaal verdienen en denken dat ze kapitalist zijn naaien zichzelf door deze partij te kiezen die samen met het CDA de multinationals alle ruimte geven en ontzien. De betekenis van deze afkortingen ontgaat mij geheel als ik zie hoe ze regeren. Voor de liefhebber hier een linkje wat Democratie eigenlijk ook al weer was.

Hoe duur is duurzaam?

We zijn het er allemaal wel mee eens, we hebben een klimaat probleem door onze onverantwoorde consumptie en graaicultuur. Wij vinden ook dat we er wat tegen moeten doen, ooit. Nederland is voor de verandering nu het slechtste jongetje in de EU klas voor energiebeleid. (Je ziet dat niet echt terug aan je milieubelasting volgens mij) Ons kabinet is ook kampioen beloftes verbreken, De saldering op particuliere zonne-energie wordt eerder afgebouwd en als je je huis hebt afgelost ga je meer belasting betalen i.p.v. minder zoals beloofd. Goed gedrag wordt gestraft. Elektrisch rijden is goed voor het milieu (?) en vet gesubsidieerd tot voor kort, maar elektriciteit word veelal gewonnen in Kolencentrales, de geleerden geven aan dat dit toch beter is dan rijden met een benzine of dieselmotor. Als ik even internet doorspit lijkt die schone elektrische auto naast die kolen ook nog een zware tol te trekken op de zeldzame metalen voor de productie. De EU doet hier niets aan. Zo zie je regelmatig wat over de onverantwoorde mijnen in de Congo die slaven en kinderen gebruiken en ze voeden met Bushmeat van bijvoorbeeld de Berg gorilla’s waarvan ook hun leefgebied wordt vernietigd voor deze mijnbouw. Congo wordt er overigens niet echt zelf beter van, eerder worden de rebellen legers en corrupte legerleiders gestimuleerd nog beter hun best te doen deze situatie uit te buiten. De ellende in Congo geld overigens ook voor de productie van Smartphones. In China wordt weer de tol betaald voor onze windmolens waar nu een milieu ramp gaande is bij de winning van zeldzame metalen voor de gigantische spoelen die de stroom opwekken in de windmolens, en de beroepsvisser denk ook heel anders over de schade die de windmolenparken veroorzaken op de Noordzee die verzwegen wordt. Er is wel een “licht”puntje(?) recyclen neemt toe en misschien vind men wel wat uit waardoor de kinderarbeid, natuurvernietiging en milieurampen niet meer nodig zijn. Tja de beschaafde westerse wereld gaat dit natuurlijk niet nu al oplossen, we moeten die grondstoffen nu eenmaal hebben en wel goedkoop natuurlijk. Zo’n mobieltje is al duur genoeg toch? Het is natuurlijk wel moeilijk om tegen de prijs van kinderarbeid en slaven op te boksen dat is echt oneerlijk concurrentie. Die achterbakse kinderen ook. Je zou natuurlijk als EU kunnen eisen dat een mobieltje en andere IT apparatuur minimaal 5 jaar mee moet kunnen gaan, of voor 100% recyclet wordt, maar ja dat is mogelijk niet goed voor de economie en marktwerking. De Windmolens gaan ook vaak eerder naar de schroothoop omdat de subsidie af is gelopen.

Er gaan miljarden subsidie naar Windmolens maar ook naar Biogas, Biogas geeft ook weer andere problemen naast dat het erg duur is. I.p.v. dat het proces beheerd wordt door procesoperators doet een boer het bij zijn veehouderij. Zonder voldoende verstand van zaken allerlei afval bij elkaar gooien is vragen om moeilijkheden. Zelfs met dodelijke slachtoffers tot gevolg. Natuurlijk zijn het de doortrapte afvalverwerkers die hier een slaatje uit slaan. Het toezicht  van de overheid is te beperkt en onbekwaam of onderbezet. Op internet zijn artikelen te vinden over de Inspectie Leefomgeving en transport waar deze keer op keer faalt. De vlieginspectie lijkt niet veel voor te stellen en topambtenaren slaan volledig de plank mis en blijven ongestraft zoals bij de Fyra. Al meer dan 10 jaar is de inspectie zich aan het samenvoegen en reorganiseren en bezuinigen en het houd niet op en resultaten blijven uit. De inspectiediensten hebben principes zoals een zelfregulerende markt! Een prima motivatie voor de fraudeurs en milieuwet overtreders. Dezelfde topambtenaar die de ILT heeft doen falen had dat eerder bij de belastingdienst al gedaan. Tja als het de eerste keer (mis)lukt (mis)lukt het een tweede keer ook wel op dezelfde manier. Waar we ook niet echt duurzaam mee omgaan is ons Nederlandse bos. Je denk al snel dat het daar beter mee gaat door toename van verschillende soorten dieren en planten. Maar het Nederlandse bos neemt af met 1350 Hectare per jaar sinds 2013. Nederland is ook het bankenland. Een rapport van FERN toont aan dat Europese financiële instellingen méér dan 18,4 miljard dollar uitleenden aan 23 controversiële bedrijven. De Eerlijke Verzekeringswijzer stelt dat het merendeel van de Nederlandse Verzekeraars maar lastig kunnen aantonen wat ze doen om ontbossing en landroof in de palmoliesector te voorkomen. Amsterdam is de 2e bankenstad van de EU, waar een klein land toch weer groot in kan zijn. Nou Balkenende en Rutte hadden het mis dat die VOC mentaliteit (Balkenende) of onze handelsgeest (Rutte) niet leefde. We doen echt nog steeds aan slavenhandel, uitbuiting, beroving van (natuur-)rijkdom en cultuur van volken die het minder hebben net als tijdens die mooie gouden eeuw van de VOC. Weet dat wij Nederlanders goed zijn voor het transport van meer dan de helft van het half miljoen slaven naar de Amerikaanse koloniën? 
Nederland doet het ook goed als piepklein landje in de wapenhandel en drugs, Nederland is drugsland nr 1 van Europa.

Als consument moet je tegenwoordig overal op beducht zijn, we hebben geen regels die ons beschermt tegen het onwetend kopen van producten uit kinderarbeid of bloed. Als je gaat klussen moet je ook opletten, de natuursteen voor je badkamer of keuken kan gewonnen zijn via kinderarbeid de vloerdelen voor je tuinterras kunnen ten koste gegaan zijn van kostbaar “beschermd” oerbos. Oerbos dat ook grootschalig omgezet wordt in eenzijdige palmbomen plantages voor de palmolie die weer als grondstof gebruikt kan gaan worden voor op bio-olie rijdende voertuigen. Dus ontbossing voor CO2 productie. De palmolie-industrie is ook in verband gebracht met mensenrechtenschending zoals kinderarbeid en gedwongen arbeid. Nederland lijkt er wel wat aan te doen en in 2017 is inmiddels 90% van de in Nederland verwerkte Palmolie duurzaam. (Voor geïmporteerde buitenlandse (half)producten kan dat heel anders zijn. Of het oerwoud wordt omgezet in plantages voor soja wat voornamelijk geteeld wordt voor onze veeboeren als voer voor het stukje vlees waar we niet zonder kunnen. (Koe, varken of paard je proeft het verschil toch niet) En in grote mate ook voor Biodiesel. Positief is dat een aantal voedingsmultinationals getekend hebben om natuurverlies tegen te gaan in Brazilië. Hopen maar dat het effect heeft. Met het verdwijnen van de oerbossen en oerwouden verdwijnen ook veel unieke dieren zoals de Tijger en Orang OetanKijk vooral eens deze zeer leerzame documentaire voor de schooltelevisie.

Oorlog en … meer oorlog?

Oorlog dat is pas echt NIET duurzaam. IS is verslagen (?) door de “lokale strijdmachten” en een beetje heel veel hulp van de rest van de wereld. De heilige oorlog is voorbij in Syrië voor het grootste deel maar de IS Terroristische dreiging gaat zeer waarschijnlijk gewoon door. IS had eigenlijk een kleine wereldoorlog in Syrië ontketend, iedereen nam deel of bemoeide zich ermee. VS, Rusland de VN en Arabische landen, hoe een gemeenschappelijke vijand verbroederd. Het is weer Trump die eist dat ons defensie budget verder omhoog moet. Maar misschien is die eis wel terecht. Ach het is in ieder geval goed voor onze defensie zodat die tenminste meer budget krijgt zodat de soldaten niet meer met afgekeurde granaten hoeven te werken of oefeningen te doen met scherp schieten in huisjes van karton. En misschien kunnen ze bij defensie nu ook ander vermaak aanschaffen (voor die paar Leipen onder de echte soldaten) dan het mishandelen of verkrachten van hun eigen maten?

Een inzameling bij RTL levert in een mum van tijd meer dan een ton op voor Schoon water voor iedereen. In Ethiopië sterven mensen letterlijk van de dorst en daar moet wat aan gedaan worden. Maar is deze actie echt een goed doel? Natuurlijk is het goed mensen te redden die doodgaan van de honger en dorst. Maar als ik simpel redeneer, heeft deze actie wel het gewenste effect? Wij “goedgeefse” mensen die aan goede doelen geven zijn het na een paar weken al weer vergeten. Maar hebben we in Ethiopië echt mensen gered, of eigenlijk wat uitstel gegeven om dood te gaan onder nog erger miserabele omstandigheden. Immers het probleem, de corrupte regering, guerrillaoorlogen en wanbeleid zijn niet opgelost. Het probleem is eigenlijk versterkt want meer mensen betekend meer voedsel en water nodig. Dus moeten wij water op deze gloeiende plaat blijven gooien? Wie zijn verantwoording is dit eigenlijk? We gaan wel helpen mensen doodschieten in Afghanistan omdat daar zichtbare terroristen zijn (Althans de VS wijst ze voor ons aan) Als we i.p.v. de oorlog in Afghanistan deze middelen hadden gebruikt om landen als Ethiopië met een zeer snelgroeiende economie politiek onder druk te zetten, en desnoods met blauwhelmen dwingen, dan zou deze ontwikkelingswereld er anders uit kunnen hebben gezien. Afghanistan is nu 100.000 doden verder, 800 miljard is geïnvesteerd in deze vernietigende hulp door de westerse landen. De Taliban is desondanks deze 16 jarige verwoestende Westerse hulp zelfs gegroeid in macht en aantallen en IS mag nu ook in Afghanistan welig gaan tieren. Nu is de VS weer bezig met Noord-Korea, tja een nucleaire oorlog zet je wel op de kaart als 1e man van de VS Geschiedenis is iets waar je van zou moeten leren, de VS lijkt dat heel anders te zien. Als het de ene keer niet lukt, probeer je het gewoon nog eens. Hoe startte dit nu weer? Was dit misschien onschuldig begonnen? Zoiets als… Kim jong-un als klein simpel ventje, net als in dat afwasmiddel reclame spotje, zei misschien… “Pap van die lege fles afwasmiddel kan ik zo’n mooie raket maken”.

Beetje corruptie moet kunnen toch?

In Zimbabwe en omgeving mogen terroristen zoals Mugabe landen besturen en kaalplukken. Hoe kan een arm land zonder geld toch nog bestolen worden? Nou daar helpen wij ze mee door alles wat los en vast zit van enige waarde te kopen of te stelenKoningklijke Shell slurpt bijvoorbeeld Nigeria onverantwoord leeg en verontreinigd gigantische gebieden. Miljarden Euro’s van Koninklijke Shell  worden gepompt in Nigeria om de overheid om te kopen en aan de oliemacht te komen in Nigeria. Uiteraard kan Shell dit ongestraft doen als rechtgeaard “Koninklijk” bedrijf onder Nederlandse vlag. Wie houdt er niet van dat vriendelijke schelpje,  dat Fossiel dat de meest gore troep uit de aarde oppompt om als grondstof te dienen voor CO2 en plastic soepIn 2030 eten we geen vissoep meer maar Viscose soep. Maar ze doen dat niet alleen natuurlijk, alleen zij zijn wel het meest geliefd en zijn dus waarschijnlijk het meest doortrapt. SBM offshore is ook zo’n mooi Nederlands bedrijf dat betrokken is bij het ene na het andere Mega omkopingsschandaal. Het is bizar hoe de grote Olie bedrijven miljoenen stoppen om hun producten te slijten en schone energie te ontmoedigen. We hebben nog genoeg echte VOC- mentaliteit blijkbaar.

Ook voedsel kopen in Nederland zit vol verassingen, op het etiket mag de grootste onzin staan om het product aan te prijzen als er in de kleine lettertjes maar staat wat het echt is. Consumentenbond klaagt zeker al sinds 2012? Maisbrood zonder Mais en kalfsleverworst zonder kalfslever. Voor je het weet ben je ook een sponsor voor slaven en/of kinderarbeid, je stukje chocola of je fruithapje uit Peru kan zomaar tot stand gekomen zijn door het bloed, zweet en geestelijke en lichamelijke mishandeling of zelfs moord van kinderen en boeren. Maar ook vleesproducten van een koe dat paard is (genderneutraal?) enz. De verantwoordelijke autoriteit voor voedselcontroles is de NVWA die ook al kapot bezuinigd is en om die bezuinigingen mogelijk te maken principes is gaan hanteren zoals  Quote: “Toezicht op voedselveiligheid Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de productie van veilige en betrouwbare voedingsmiddelen. De voedingssector heeft eigen controlesystemen. Zijn deze goed op orde? Dan krijgen ze meestal minder vaak controles van de NVWA. Zo kan de NVWA meer aandacht besteden aan bedrijven die nog niet voldoen aan alle eisen”. einde quote. Zoiets als een dief vragen even op je portemonnee te letten?
In slachthuizen worden op grote schaal dieren mishandeld. Gelukkig zijn er veel mensen die deze zaken aan het licht brengen, nee de overheid doet dat niet, die houdt bijvoorbeeld een tijdje geheim dat er Fipronil in de kippen- eieren en vlees zit, ze wisten het al in 2016. Ook, ongetwijfeld weer door fraude met afval of op zijn minst door onverschilligheid tijdens de verwerking, blijken de varkens het slachtafval (beendermeel zit standaard in rundervoer) van hun soortgenoten door hun voer verwerkt te krijgen en kunnen ze zo weer varkenspest of BSE krijgen. De ene epidemie na de andere duikt op en natuurlijk niet door de door overbezetting van kippen en varkens in te kleine verblijven iets waarvan men weet dat dit de meest gunstige situatie is voor het ontwikkelen van ziektekiemen. Honderdduizenden dieren worden geruimd, iets dat nu normaal gaat worden want we kijken er niet eens meer van op wanneer er weer eens ergens varkenspest of vogelgriep uitbreekt. Tja, als je deze dieren hun overleden zieke soortgenoten voert… maar de wilde eend krijgt de schuld natuurlijk.

Daar kan je vergif op in nemen.

En nu denk je dat we het ergste wel gehad hebben, maar de echte sluipmoordenaars worden door vooral overheden met rust gelaten. Bijvoorbeeld Monsanto, een multinational in de Agricultuur uit de VS die zijn tentakels over de gehele wereld heeft verspreid en naast dat ze boeren uitbuiten of tot zelfmoord drijven en concurrentie wegkopen is dit bedrijf een echte bedreiging voor deze wereld. Door hun eenzijdige beleid zijn vele rassen in de agricultuur verdwenen en zijn alleen hun zaden op veel plaatsen nog te verbouwen. Ook het veelbesproken Roundup, het wondermiddel tegen onkruid is zeer schadelijk en waarschijnlijk kankerverwekkend, maar blijft onverminderd gebruikt in de EU door de corruptie en/of onkunde van onze leiders van de EU. En ook andere pesticiden (cocktails) van Monsanto zijn zeer schadelijk gebleken voor insecten die primair noodzakelijk zijn voor de bevruchting/bestuiving van de gewassen voor ons voedsel zoals de Bij. Is dit eigenlijk wel zo? Lees vooral dit artikel goed door om te zien hoe iemand met VOC-mentaliteit erover denkt en hoe dit weerlegt wordt door GreenPeace. Monsanto betekend uit het Latijns Mon = Mijn en Santo = heilig. Oftewel een soort goddelijke zelfverheerlijking, m.a.w. ze kennen geen grenzen. En tot overmaat van ramp wil Bayer samengaan met Monsanto.Je krijgt dan zo’n machtige organisatie dat niet slechts het grootste deel van ons voedsel vermengt zal worden met het gif wat deze reuzen produceren zoals nu het geval al is, maar echt al ons voedsel. Door hun beleid neemt de diversiteit af en de risico op schadelijke ziekten onder planten toe. Als het ware krijg je “BSE en Varkenspest in de moestuin”. Boeren moeten dan mogelijk een bloemkoolveld gaan ruimen omdat er een besmettelijk virusje heerst? Nu al kan je Spelt graan kopen dat veel voedzamer is dan ons gewone gecultiveerde graan, waarom? Omdat Spelt nog niet gecultiveerd is en dus beter en “veelzijdiger voedsel oplevert i.p.v. een grotere productie opbrengst. Blijkbaar wil men daar ook voor betalen want het is mode. Uiteraard worden we ook daar mee genept want de naam Spelt mag men gewoon onbelemmerd gebruiken in Nederland. Spelt is in Nederland eigenlijk gewoon Tarwe met een twist van ?

Dit jaar werden we ook opgeschrikt door Aardbeien die opeens gifbommetjes bleken te zijn. Nou ja opeens, ze kwamen er nu pas achter. Heb ik net deze zomer extra veel aardbeien op in mijn smooties.

Politiek, verdeel en heers.

“Verdeel en heers” is het motto en iedereen doet mee zelf onder de linkse partijen vecht men elkaar de tent uit voor de kleinste afwijkingen. Maar de VS daar kan het nog erger, neem nou Trump die ondanks openlijk te liegen en de ene blunder na de andere, vrouwen “grab them by the pussy” (maar van zijn vrouw nog geen handje krijgt) populair blijft bij zijn achterban. Hij trekt een lijn met die andere fanatici zoals Wilders en zijn ‘zusje Marine Le Pen, Die bijna president  was geworden van Frankrijk en de AFD in Duitsland en die lijn houd eigenlijk in “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke”. Narcisme viert hoogtij. Weg met dat milieubeleid en welkom corruptie en discriminatie. Wie haat zaait zal macht en geld oogsten lijkt het motto. Een bekend nieuw fenomeen viert hoogtij dit jaar Nepnieuws . Het blijkt dat met name Rusland invloed heeft gehad op de verkiezingen van Trump, Wilders en andere radicalen door via de social media berichten te verspreiden die de onvrede over de huidige politiek voed en populariteit van de haatzaaiers vergroot. Rusland is bij uitstek gebaad bij een verdeeld Europa en misleid VS. Waarschijnlijk hoeft Rusland voor de EU niet zoveel moeite te doen, dat graaft zijn eigen graf al met rasse schreden.

Vluchten kan weer.

De grote stroom vluchtelingen helpt ook niet echt. Maar ja wie veroorzaakte die stroom eigenlijk echt ? Wie levert de wapens voor al de conflicten? Waar komt het geld vandaan? Houden wij de corruptie en verderf motor niet draaiende? Begon het vooral ook niet toen de EU en de VS Irak binnenstormden onder het mom van een kernbomdreiging? We verstoorden de macht in Afrika en kregen er ontembare terroristen nesten voor terug. Tja wat zou jij doen als je gezien of familie systematisch uitgemoord wordt door de goddelozen? Ik praat het zeker niet goed, maar was iets als 9-11 niet heel erg logisch te verwachten? Irak zat in 2010 al over de 1,3miljoen doden door ons gezamenlijke oorlogsgeweld, en dat was nog ruim voor Islamitische Staat begon. Sadam lijkt een lieverdje vergeleken bij wat de westerse wereld het Irakese volk heeft aangedaan. Naast de vele politieke vluchtelingen of vluschtelingen voor het oorlogsgeweld sluiten ook veel gelukzoekers zich aan bij de grote vluchtelingen stroom. Een klein lichtpuntje is dat de politiek toch wel iets doet aan de corruptie in Congo bijvoorbeeld. Alleen is dit effectief? Ze beperken de bewegingsvrijheid en bevriezen tegoeden waardoor de corrupte militairen en leiders nog meer middelen gaan zoeken. Nog meer water op het vuur?

Smart phone of “Smart” phone.

Wat bedoelen ze nu met Smart Phone. Smart betekend in het Nederlands “Groot verdriet” in het Engels betekend het slim. Persoonlijk vind ik het stomme apparaten omdat ze een eigen leven schijnen te leven, ze zitten vol met apps waar ik niet om heb gevraagd en niet kan verwijderen. Na elke update kan ik weer deels mijn eigen settings opnieuw ingeven, automatisch worden mijn persoonlijke gegevens in een mij onbekende cloud ge-back-upt,  hoe slim is dat? Niet slim voor mij maar misschien wel voor de Samsungs, Huawei, Nokia, Microsoft, Googles en Apple’s van deze wereld. Na twee jaar moet je hem maar gaan vervangen die Smart phone want dan is deze al weer te dom geworden. Hoezo duurzaam? Men adviseert op Bright TV dat je alvast een nieuwe extra accu moet kopen bij je nieuwe smartphone want na een jaar is deze ook wel weer te langzaam voor deze snelle wereld. Wat je met de afdankertjes moet doen zeggen ze maar niet. Oké iedereen vindt het een geweldig apparaat dus zal het wel Smart zijn, of kleeft ook hier weer wat aan? Via je mobieltje kan je nu een Amberalert krijgen en dat heeft al een paar levens gered. Zo’n mobieltje kost ook wel een paar levens in het verkeer en kinderen krijgen slechtere leerprestaties, stompen af of ze worden misschien ook wel blind en sommige gaan er zelfs van dood in bad. Maar verder is zo’n Smartphone een echte aanwinst, je kan leuke gezichtjes maken op je foto bijvoorbeeld, of grappige emoticons versturen. Of op jacht gaan naar Pokemons. En ja Facebook is natuurlijk onmisbaar, al zeggen ze zelf ook dat elke dag Facebook slecht voor je is. Je wordt depressief als je veel berichten ziet van mensen die populairder en/of “socialer” meer bezig zijn. Tegelijkertijd adviseren ze om juist veel berichten op Facebook te maken want daar wordt je wel gelukkiger van. Tenminste als je geen ongeluk krijgt omdat je in het verkeer afgeleid wordt.
Ja zo’n smartphone is een 1e levensbehoefte, of is/wordt het de 1ste Levenskiller? Weet je waar de grondstoffen vandaan komen? Dit is het echte “Kinderen voor Kinderen” principe. Je mobieltje is namelijk gemaakt met bloed zweet en tranen en levens van echte kinderarbeid. De meeste moderne werkgevers willen zeker elke 3 jaar wel een nieuwe voor zichzelf en de werknemers want stel je voor dat je de nieuwste app met gekke gezichtjes niet kan downloaden. Alle IT apparatuur zoals IPhone, Smartphone, PC, tablet en Laptop kunnen al makkelijk 5 jaar meegaan. Waarom doen we dat dan niet alleen al uit principe of om duurzaam met grondstoffen om te gaan of voor de natuur of tegen kinderarbeid?

Voorheen (voor 2007) was de PC een zorgenkind, zou deze ook niet verslavend zijn? De Smartphone heeft inmiddels bewezen dat een digitale verslaving veel beter kan.  De PC is inmiddels allang achterhaald, maar de Laptop en Tablet nog niet, alleen worden ook deze apparaten steeds gevaarlijker om te hebben. Voor je het weet ben je je identiteit kwijt en geef je opeens geld uit als water zonder dat je dat weet of wordt je PC/tablet gekaapt Hier een TIP daarvoor. Voor vele mensen misschien nieuw maar het is al aan de gang en dat is dat je van WIFI voorziene apparatuur gehackt gaat worden of zelfs je implantaat zoals pacemaker of hoorapparaat. Je auto kan ook worden gehackt, dat wordt leuk wanneer de auto’s helemaal op software gaan rijden. Ik stel me dan zoiets voor als Kinderen die dan met hun smartphone als afstand bediening racebaantje gaan spelen op de snelweg met echte auto’s. Al enige jaren worden de auto’s vanuit de fabriek al gehackt, maar dan via sjoemelsoftware. Software die het verbruik lager laat lijken dan in werkelijkheid. Wij Nederlanders laten die sjoemelsoftware ook gewoon zitten, waarschijnlijk omdat we al zo gewend zijn belazerd te worden? Ik snap dat alleen niet dat wanneer ik de km stand noteer na het tanken en er na voor het opnieuw tanken komt daar toch geen software meer aan te pas? Blijkbaar is dat even te lastig. De EU pakt dit natuurlijk ook niet aan getuige de maatregelen tegen deze fraude zoals blijkt dit jaar. Tja de EU is natuurlijk nog corrupter dan de landen apart bij elkaar. Zoveel macht in zo weinig handen. Dat is vragen om rottigheid. Waarom zijn de fabrikanten niet gewoon voor het gerecht gedaagd en zijn de schikkingen direct met de benadeelden afgestemd? EU Economische Unie, tja niets menselijks in die titel. Economisch belang gaat voor alles en over lijken.

Dus bedenk even wat je doet met de oude “Smart” Phone voor je een nieuw koopt. Ik doe er zelf minimaal 4 jaar mee maar krijg er toch weer een van mijn baas na 3 jaar. Ik neem hem wel aan ander gaat ie naar een ander die hem mogelijk niet goed afvoert. Ik heb onlangs 40 mobieltjes (die lagen al jaren in de kluis) naar stichting aap verzonden. Goh waarom komt nu niemand op zo’n idee in 10 jaar of zo?

Bij mijn zoektocht in het internet nieuws werd ik steeds depressiever.

Dit kan toch allemaal niet zo eenzijdig zijn, is het nepnieuws? Nepnieuws lijkt mij sterk want het staat vooral in erkende kranten en geschreven door erkende journalisten. Maar ja dan nog.

Je kan je natuurlijk focussen op vooral de rottigheid en dat heb ik deels ook wel gedaan. Dat was ook erg makkelijk. Maar er gebeuren ook heel goede dingen en daar ga ik op focussen in de volgende blog over 2018, de toekomst. Maar wees gewaarschuwd we leven nu in een nepniews wereld waar uiterlijk vertoon het steeds vaker wint van het gezond verstand en korte termijn denken bijna niet verder gaat dan het volgende SMSje. Lange termijn denken gaat meestal slechts tot aan de volgende Smartphone.